tirsdag 28. desember 2010

Too good for this level

Adel Taarabt - Swansea 4-0.

Etter to strake nederlag reiste guttene seg på en fantastisk måte, da laget fra Londons beste vestkant smadret en av opprykkskandidatene, Swansea, med solide 4-0.

Joda, laget var imponerende, men en mann var arkitekten bak alt som skjedde. Marokanske Adel Taarabt.

Han var involvert i alle målene. Glimrende forarbeid på første, skaffet straffe på andre og smadret like så godt inn tre og fire null. Nyt det selv: http://www.youtube.com/watch?v=A8zGBykAVgA

Det er lenge siden klubben har hatt en stjerne. Siste var Les Ferdinand. Men det er 15 år siden.

Taarabt har virkelig spilt seg inn i hjertene til hjemmesupporterne. Han har denne sesongen vært outstanding. Det er en nytelse å se mannen spille. Et herlig driv, blandet med tekniske detaljer og et utsøkt overblikk, gjør han til den klart beste spilleren på det nest øverste nivået i England. Ingen er i nærheten faktisk. 

At han enkelte ganger driller for mye og mister ballen slik at det skapes farlige overgangsmuligheter for motstanderen, må vi regne med. Vi har en stjerne. La han leke. Det er han gjort i de fleste kampene i år.

Taarabt ble solgt fra franske Lens til Tottenham i 2007. I nord-London fikk han aldri sjansen. Det er en gåte. Spør du meg går han langt uten på spillere Jenas og Huddlestone.

Men det var kanskje personligheten hans som var problemet? Mannen er spesiell og har et solid sinne, men skal ikke gode spillere være litt spesielle? Warnock har i hvert fall gitt han ansvar. Taarabt er sjef, både på og utenfor banen i form av kapteinsvervet som Warnock har tildelt han. Det har fungert. Hittil.

Men jeg er redd. Livredd faktisk. I januar åpner overgangsvinduet. Taarabt er ettertraktet. Forsvinner han, så forsvinner også opprykket.

1 kommentar:

  1. Synes Neil Warnocks ordre til Taarabts lagkamerater sier det meste: - Det er forbudt å slå pasninger til Taarbs på egen banehalvdel.
    I kampen mot Swansea fikk jeg flashback til Stan Bowles og måten han brukte motstanderne som rundingsbøyer.
    Men Bowles var ingen mann for langskudd.
    Dette har Taarabt etter hvert lært seg. Noen som husker skuddforsøkene like etter at han kom til QPR?

    SvarSlett