lørdag 11. desember 2010

Ny trener etter sesongens første tap?

I den 20.kampen i den nest øverste divisjonen gikk QPR på sesongens første tap mot Elton Johns kosegutter. Det må få konsekvenser. I hvert fall hvis man skal følge klubbens tradisjoner med å sparke trenere de siste årene. Det har vært underholdning til terningkast seks.

Fra oktober 2007 og til i dag har klubben hatt 10 trenere!

Luigi Di Canio tok over i 2007 etter at John Gregory hadde styrt båten mot bunn. Italienske Di Canio med bagrunn fra serie C1 og C2 som spiller, ble ansatt av klubbens italienske playboyer. Det startet bra med 2-0 mot Hull i debuten. Den tidligere Siena-coachen skal ha skryt for at han hentet flere bra spillere som Akos Buzsàky og Hogan Ephraim. Han ble faktisk ganske populær blant fansen, men i mai 2008 ble arbeidsforholdet avsluttet. Ryktene sier at han måtte hjem til pizza-landet. Kona var forbanna og ekteskapet hang i en tynn tråd.

Neste mann ut var Ian Dowie. Mange mener han er mindre pen, men samma det, han fikk i hvert fall oppgaven å føre R`s opp til Premier League igjen. Det gikk dessverre ikke. Han fikk kun fem måneder i sjefstolen, tross gode resultater. 9.plass etter 15 kamper var ikke godt nok. Bye bye til mannen fra Nord-Irland.

Så tok Gareth Ainsworth over som midlertidig coach. Han fikk en måned. To seire på syv forsøk, og han ble sendt tilbake til innbytterbenken/reservelaget.

I 2008 gikk det virkelig unna. Tredje mann ut var den tidligere storspiller`n Paulo Sousa. Resultatmessig var det ingen høydare, men det var ikke grunnen til at han fikk fyken. Ryktene sier at han hadde tatt beslutninger uten å informere styret. Det gjaldt blant annet lånet av Dexter Blackstock til Forest, Dette godtok ikke de italienske gutta. Nå var det ikke så mye de godtok. De ville gjerne ha en finger med i spillet. Flere av ex. trenerne har fortalt at Flavio Briatore leverte en lapp til trenerne før kampen: "Dette er laget". Dessuten var det på tide å finne en ny trener. Det var viktig å holde tempo oppe når det gjaldt utskiftninger.

Vi er nå i april 2009 og igjen får Gareth Ainsworth ansvaret for å ta over bedriften inntil en ny hovedtrener er på plass. Ainsworth var/er elsket av fansen, men noe trener tror jeg neppe han blir. Igjen var det svake resultater på de få kampene han ledet laget. På fritiden spiller Ainsworth i band. Han er en gladgutt. Mistenker at spillermøtene ble holdt på den lokale rockeklubben, eller på Springbook (nærmeste puben til Loftus Road).

3.juni 2009 ansatte klubben Jim Magilton som sjef. Og starten på fjoråret var meget oppløftende. Klubben spilte god fotball og kjempet i toppen. Jeg var selv og så hjemmekampen mot Barnsley i september det året. De vant. 5-2. Jeg var imponert over spillet. Men i oktober begynte det å gå gale veien. Resultatene uteble og det toppet seg i den TV-sendte kampen mot Watford. Laget tapte etter en grusom forestilling. Men ungareren Akos Buzsàky ble stengt ute av garderoben etter kampen. Jim Magilton var visst så forbanna på midtbanespiller`n at han skallet han ned i garderoben foran flere medspillere. Da Agyemang prøvde å gripe inn hadde han svart:"Vil du også smake et glasgow-kiss"? Det ble bråk i klubben etter denne hendelsen. Og det endte med at Magilton og assistenten forlot klubben. Synd synes jeg. Jeg likte han som trener. En liten nedskalling må man tåle.

Reservelagstrenerne/ungdomstrenerne i klubben, Steve Gallen (bror av Kevin) og Mark Bircham fikk æren av å lede laget i en kamp. Det endte 2-2 borte mot WBA som rykket opp til PL. Kanskje de skulle fått flere kamper?

Vi er nå i desember 2009. Paul Hart blir presentert som ny trener. En mann flere hadde tro på. Endelig ro i rekkene. Men så feil kunne vi ta. Han fikk en måned i klubben og etter fem kamper ble han sparket.

Dagen etter står Mick Harford utenfor klubbkontoret. "Hei Paul. Keen på jobb? Ja!!?? Flott, da sier vi det sånn. Stikk bort på treningsanlegget og snakk litt med gutta fra Italia. De har kontroll på alt. Lykke til"!
Etter seks tap på syv kamper fikk Harford sparken.

Nå er vi tilbake i nåtid. Neil Warnock tok over klubben mars 2010 og han er her fortsatt. Ja, det er sant! Jeg er overrasket. Etter gårsdagens tap så trodde jeg tiden hans var over.
Neida. Warnock har gjort en meget god jobb. Laget leder fortsatt og et tap måtte komme. Jeg håper og tror at han kan føre laget tilbake til Premier League. Det begynner å bli en stund siden sist (1996).

Jeg stusser over at ingen har skrevet en bok om trenere i QPR de siste tre-fire årene. Den hadde blitt lang. Muligens på størresle med Mose-bøkene.

Men ikke kom og si at det er kjedelig å holde med Queens Park Rangers.

1 kommentar:

  1. Zzzzzzz.... pasient! Digg med 3 poeng i dag da.

    SvarSlett